Oferujemy zioła liofilizowane, dostępne jako proszek, plastry, kostka. Może być to pietruszka, koperek, szczypiorek oraz bazylia. Zaletą procesu liofilizowania jest zachowanie właściwości odżywczych, składników mineralnych, witamin. Jest to proces mrożenia, przedłużający okres przechowywania produktów żywnościowych. W procesie liofilizowania nie stosuje się konserwantów, dzięki czemu są to produkty pełnowartościowe i zdrowe. Mogą być bardzo dobrym uzupełnieniem diety, zioła liofilizowane mogą być dodatkiem do różnych potraw, sosów, zup, pizzy oraz wielu innych dań. Mogą być wykorzystywane na co dzień w kuchni. Zioła poddane procesowi liofilizacji zachowują swój kolor, aromat, w czasie dodawania do potraw pobierają wodę, w ten sposób zachowują swój oryginalny charakter. Główną zaletą ziół liofilizowanych jest długi termin przydatności do spożycia.
„Frigo Klasa” Sp. z o.o.
+48 885 253 525
+48 81 88 23 280
gpklasa@gpklasa.pl