Dzisiaj jest: 29.3.2024, imieniny: Marka, Wiktoryny, Zenona
Ogłoszenie:

Ekologiczna Oliwa z Oliwek Ekstra Virgen BALDONA, świeża, kwasowość 0,18!

numer ogłoszenia: 6810 dodano: 2017.11.20 ważne do: 2018.09.12 wyświetleń: 214
39 PLN
Szczegóły ogłoszenia:
Ekologiczna Oliwa z Oliwek Ekstra Virgen BALDONA, butelka 0,75l, świeża, kwasowość 0,18%.
Oliwa z oliwek najwyższej jakości otrzymana bezpośrednio z soku wyciskanych oliwek, przy czym oliwki pochodzą wyłącznie z upraw ekologicznych, tłoczona na zimno !!! za pomocą środków mechanicznych, bez użycia jakichkolwiek środków chemicznych.
Podstawowym celem rolnictwa ekologicznego jest produkcja żywności w zgodzie z ekosystemem, dlatego też oliwki wykorzystywane do produkcji oliwy z oliwek BALDONA uprawiane są bez pestycydów lub nawozów sztucznych, przy użyciu wyłącznie naturalnych produktów. 
Oliwa z oliwek BALDONA jest produktem Premium Bio Organic wytwórni San Cristobal, jest uważana za oliwę z oliwek Extra Virgin „par excellence” czyli „w całym tego słowa znaczeniu” i może stanowić wzorzec kultury kulinarnej basenu morza Śródziemnego.
Według pracowników gospodarstwa San Cristobal, spożywanie produktów rolnictwa ekologicznego jest nie tylko wyrazem zwracania uwagi na własne zdrowie, ale również silnego zaangażowania w obronie rolnictwa o charakterze nieagresywnym dla naturalnego środowiska, szanującego to, co daje nam ziemia.
Oliwa ta wyróżnia się świeżym smakiem zielonych owoców, niezwykle intensywnym aromatem, przy dłuższej degustacji z wyczuwalną nutą dojrzałych owoców i liści drzewa oliwnego. W jej skład wchodzą trzy rodzaje oliwek. Oliwkami, które dominują w kupażu, są oliwki Rojal de Cañada, odmiana charakteryzująca się bardzo aromatycznym i lekko gorzkawym smakiem świeżych zielonych owoców. Prócz tego, w kupażu oliwy BALDONA wykorzystano odmiany Picual y Arbequina, które dopełniają smak i aromat tej oliwy. Jako oliwa klasy Premium jest szczególnie polecana do spożycia na surowo, np. na grzance chleba i jako dodatek do sałat, kremów, tapasów i innych delikatnych potraw. Wydobywa i podkreśla cały ich wyrafinowany smak. Jej lekko gorzkawy, aczkolwiek harmonijny smak, poza tym, że jest cechą charakterystyczną prawdziwej oliwy z oliwek, jest również gwarancją jej zdrowotnych właściwości i dowodem działania tej oliwy jako przeciwutleniacza i naturalnego środka przeciwzapalnego. Oliwa z oliwek extra virgen BALDONA może się pochwalić nagrodą specjalną w konkursie miasta Utiel na najlepszą oliwę ekologiczną bio organic Regionu Walencja w latach 2007 i 2009.
Oliwa ta wyróżnia się bardzo niską kwasowością poniżej 0,18%, K270<0,11, K232<1,5. Posiadamy wymagane certyfikaty produkcji ekologicznej i pełną analizę chemiczną, potwierdzającą, że oliwa spełnia wszelkie wymogi UE, dotyczące najwyższej kategorii oliwy z pierwszego tłoczenia na zimno!
Najlepiej spożyć przed 16/10/2019
http://vivaoliwa.pl/
Kontakt
Viva Oliwa
woj. mazowieckie ( Pokaż na mapie)
Kontakt
Podziel się:
Zapisz się do newslettera:
Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach marketingu usług i produktów partnerów właściciela serwisów.